Feva Ristorante – moderno talijansko iskustvo

objavljeno u: putovanja, restorani | 0

Kad je pola Zagreba na moru, a ti doma ležiš i „kupaš se“ na +35C jer ne možeš nigdje mrdnuti, ne preostaje drugo nego barem virtualno malo otputovati i kroz fotografiju i priču prizvati lijepa sjećanja. S vama danas dijelim ovu sličicu iz jednog lijepog talijanskog restorana, smještenog u malom gradiću Castelfranco, u blizini Trevisa (na istoku) odnosno Padove (na jugu), u kojem smo bili prije tri mjeseca. Ali sjećanja na ovo lijepo gastronomsko iskustvo još nisu izblijedila.

IMG_5532kompr
bakalar na bijelo, divlje bilje
linguine s pestom od algi, bottarga

Svima je dobro poznato da se u Italiji gotovo ne može loše pojesti. Čak i običan sendvič koji si složiš u supermarketu ili tramezzin koji usput zgrabiš  u nekoj maloj kavani, budu preukusni. Zato kad smo u Italiji obično jedemo u jednostavnim restorančićima, kantinama, lokandama i trattorijama. Međutim, ovaj put smo se htjeli malo počastiti i odlučili smo riskirati te otići u jedan ovakav restoran, isprobati modernije verzije klasičnih talijanskih jela.

rižoto s iznutricama, pivom i tartufom

Sve što se servira u Fevi dolazi iz njihovog malog organskog vrta (voće, povrće i začinsko bilje) ili je nabavljeno od lokalnih kooperanata (meso, riba i jaja). Međutim, ono što me se posebno dojmilo u ovom restoranu – osim izvrsne hrane, dobrih vina i iznimno ljubaznog osoblja – jest stav koji restoran i glavni kuhar Dinato imaju prema hrani i svojim gostima: učiniti restoran pristupačan svima i nama „običnim“ ljudima omogućiti da uživamo u kvalitetnoj rani.

Ostavljam vas da još malo uživate u fotkama ovih kreativnih jela, i možda dobijete koju ideju za vaše sljedeće eksperimentiranje u kuhinji. A ako se nađete u blizini, svakako svratite!

IMG_5559kompr
hobotnica s grilla, grah, pjenica od crnog vina
IMG_5570kompr
rižin sladoled, bućino ulje, karamela, sorbet od ličija
Čokoladni macaron

Feva Ristorante

Borgo Treviso 62, Castelfranco Veneto

Italija

fevaristorante.it/en

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)